Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty pekińskiej

5.0
(54)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Znudziła się Wam już zupa pomidorowa gotowana na niedzielnym rosole, klasyczna jarzynowa i ogórkowa, ale wciąż macie ochotę na pyszną i aromatyczną zupę? Taaadam - polecam zupę przygotowaną z kapusty pekińskiej. Tak, tak dobrze czytacie - z kapusty pekińskiej. Odmiana gwaratntowana. 

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
kapusta pekińska 0,5 sztuki
ziemniaki 5-6 sztuk
cebula 2 sztuki
masło 2 łyżki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 2 łyżki
koper świeży 0,5 pęczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty pekińskiej

Pyszny pomysł na nietypową zupę. Tym razem w roli głównej kapusta pekińska. Zupę przygotowuje się szybko i warto przygotować ją od razu na dwa dni. 

- zupa z kapusty pekińskiej, z dodatkiem koperku,

- pożywna, sycąca, rozgrzewająca,

- podawaj z pajdą chleba.

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na skrzydełkach z kurczaka. Gotujemy go 30 minut.
Krok 1 - Zupa z kapusty pekińskiej foto
2
Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru. Razem gotujemy 10 minut.
Krok 2 - Zupa z kapusty pekińskiej foto
3

Kapustę pekińską szatkujemy i wraz ze startą marchwią i pietruszką dodajemy do reszty składników.

Krok 3 - Zupa z kapusty pekińskiej foto
4

Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle - dodajemy do reszty składników.

Krok 4 - Zupa z kapusty pekińskiej foto
5

W trakcie gotowania dodajemy przyprawę Prymat do bigosu oraz pieprz i sól.

Krok 5 - Zupa z kapusty pekińskiej foto
6

Dodajemy przecier pomidorowy.

Krok 6 - Zupa z kapusty pekińskiej foto
7

Na samym końcu dodajemy posiekany drobno koperek. Smacznego!

Krok 7 - Zupa z kapusty pekińskiej foto

Zupa z kapusty pekińskiej to sposób na urozmaicenie menu. Jak dla mnie, równa smaczna, alternatywna klasycznego kapuśniaka. Jestem ciekaw, jak Wy ją ocenicie. Piszcie w komentarzach - jakie macie swoje ulubione zupy!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.09.2016 11:37
oryginalny pomysł, wart wyróbowania
Diana Rusiłowicz 06.09.2016 00:59
Takiej nie jadłam, ale wygląda ciekawie i pysznie.
Bernadeta1 29.08.2016 10:19
z pekińskiej jeszcze nie robiłam ale warto wypróbować, bo na pewno smaczna
Ewa Wojtaszko 19.08.2016 20:10
takiej zupki to chyba nigdy nie jadłam
IKrakowianka 16.08.2016 10:23
super propozycja na pyszną zupę
Edith85 16.08.2016 00:06
Fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak