Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska z rucolą i brązowym ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0.5 sztuki
ryż brązowy 0.5 woreczka
kukurydza w puszce 0.5 sztuki
rukola 2 garście
jogurt naturalny
kolendra mielona 1\3 łyzeczki
sezam 0,5 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska z rucolą i brązowym ryżem

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski. Ryż brązowy gotujemy wg. wskazań na opakowaniu , studzimy i dodajemy do kapusty.
Krok 1 - Pekińska z rucolą i brązowym ryżem foto
2
ruccolę myjemy i osuszamy, kukurydz odcedzamy- składniki dodajemy do reszty.
Krok 2 - Pekińska z rucolą i brązowym ryżem foto
3
W miseczce łączymy jogurt z przyprawami: solą, pieprzem, sezamem i kolendrą.
Krok 3 - Pekińska z rucolą i brązowym ryżem foto
4
Jogurt dodajemy do warzyw i.....
Krok 4 - Pekińska z rucolą i brązowym ryżem foto
5
rozprowadzamy po wszystkich składnikach. Serwujemy jako dodatek do obiadu. Smacznego :)
Krok 5 - Pekińska z rucolą i brązowym ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 29.12.2014 23:47
Zdrowa sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak