Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pekińska z kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0.5 kg.
ogórki konserwowe 1/3 słoika 0.5 litrowego
kukurydza 0.5 szkl.
cebula 1 szt.
udko z kurczaka 1 szt.
majonez 3/4 łyżki
śmietana 1.5 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 3-4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
papryka marynowana 1/3 słoika 0.5 litrowego

Przepis i sposób przygotowania na: pekińska z kurczakiem

Kroki postępowania

1
Kapustę opłukać,poszatkować.
Krok 1 - pekińska z kurczakiem foto
2
Paprykę pokroić w kostkę.
Krok 2 - pekińska z kurczakiem foto
3
Udko umyć,ugotować we wrzącej,osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.Nastepnie oddzielone od kości mięso pokroić w kostkę.Posypać przyprawą do kurczaka.Dodać do kapusty wraz z ogórkiem , papryką,odsaczoną z zalewy kukurydzą oraz obraną,opłukana i pokrojoną w kosteczkę cebulą.Wymieszać.Śmietanę dokładnie wymieszać z majonezem i musztardą.Dodać do sałatki.Wymieszać,Doprawić do smaku.
Krok 3 - pekińska z kurczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 11.01.2013 11:30
pycha
pajbek 11.01.2013 11:08
Super smaczna :-)
Dorota59 11.01.2013 08:59
pychotka
Iwka 11.01.2013 08:13
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak