Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska z jajem, czyli smacznie nie tylko jako dodatek

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
jaja 6 szt
kukurydza w puszce 1 puszka
jogurt grecki 3 łyżki
majonez 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska z jajem, czyli smacznie nie tylko jako dodatek

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno pokroić, dodać jaja ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę oraz odcedzona kukurydzę.
Krok 1 - Pekińska z jajem, czyli smacznie nie tylko jako dodatek  foto
2
Całość zalać sosem, czyli mieszamy jogurt z majonezem, musztardą i przyprawami. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Pekińska z jajem, czyli smacznie nie tylko jako dodatek  foto
3
Przed podaniem schłodzić i udekorować np. zieloną pietruszką.
SMACZNEGO!
Krok 3 - Pekińska z jajem, czyli smacznie nie tylko jako dodatek  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej132 25.11.2015 12:24
fajna sałatka :)
pajbek 24.11.2015 21:05
Pyszna :-)
halina17 24.11.2015 21:02
Dobra sałatka.
w mojej kuchni 24.11.2015 20:37
smaczna taka sałatka-surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak