Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska na kwaśno

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
ogórki kiszone 4-5 szt
pomidory 2-3 szt
oliwa 1-2 łyżki
cukier 1-2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1/2 szt.
woda 3-4 (z ogórków kiszonych)

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska na kwaśno

Kapustę szatkujemy i solimy- dodajemy pokrojone warzywa.
Wodę z ogórków mieszamy z oliwą i cukrem- dodajemy do sałatki.
Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy pieprzem.
Sałatka najlepiej smakuje jeśli troszkę postoi i przejdzie smakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 30.09.2013 13:19
taka opcja też mi się podoba :)
dianix 24.03.2013 18:09
do pekinskiej mam słabosc
Dorota59 24.03.2013 17:54
bardzo lubię pekinkę pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak