Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska imbirowo-sezamowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
pomidory koktajlowe (czerwone) 4 szt
oliwki czarne Smak
papryka czerwona 1 szt
sezam 6 łyżek
imbir starty 2 łyżeczki
sos sojowy
ocet ryżowy 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska imbirowo-sezamowa

Kapustę oczyść i posiekaj w paski. Pomidorki umyj i przekrój na ćwiartki. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Wszystko wrzuć do miski. Dodaj oliwki i posyp orzeszkami ziemnymi. Przygotuj sos: 2 łyżki sosu sojowego wymieszaj z 1 łyżeczką octu ryżowego. Imbir obierz ze skórki i zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Dodaj 1/2 łyżeczki startego imbiru do sosu sojowego z octem i dobrze wymieszaj. Polej sałatkę sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 13.11.2012 18:40
super
AURELKA 13.11.2012 18:21
ciekawa i pyszna inspiracja
uqash24 13.11.2012 17:46
Smakowicie brzmi i wygląda :) mniam mniam :)
kokoszka
kokoszka 13.11.2012 17:40
dobre
Marta1986 13.11.2012 17:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak