Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka ze szpinakiem i granatem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży garść duża
papryczka chili 1/2 sztuki
arbuz 1 plaster
granat 1/3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta pekińska 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka ze szpinakiem i granatem

Wszystkie warzywa umyć i dobrze osuszyć. Pekinkę drobniutko posiekać. Dodać porwany w palcach szpinak.

Szczypiorek drobno posiekać. Paprykę pozbawić nasion i także drobniutki posiekać. Dodać do miski. Arbuz pokroić w małą kostkę, Z granatu wyłuskać ziarenka i dodać do miski.

Wymieszać składniki palcami. Dodać sól i pieprz i ponownie wymieszać. Odstawić na około 30 minut do lodówki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak