Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z warzywami z dressigiem musztardowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
papryka konserwowa 3 sztuki
ogórek konserwowy 2,5 sztuki
cebula 1 sztuka
musztarda 2 łyzki
majonez 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
ocet 1 łyżka
sól
pieprz
kapusta pekińska 350 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z warzywami z dressigiem musztardowym

Kroki postępowania

1
Pekinkę poszatkować. Opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Przełożyć do miski. Obraną i umytą marchewkę zetrzeć na dużych oczkach.
Krok 1 - Pekinka z warzywami z dressigiem musztardowym foto
2
Paprykę i ogórki osuszyć. Paprykę pokroić w małą kostkę. Ogórki pokroić w średnią kostkę. Cebulkę drobno poszatkować. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Krok 2 - Pekinka z warzywami z dressigiem musztardowym foto
3
Do miseczki przełożyć musztardę, majonez, oliwę i ocet,dobrze wymieszać aż będzie gładka konsystencja. Przelać do miski z surówką i dobrze wymieszać. Na godzinę odłożyć do lodówki.
Krok 3 - Pekinka z warzywami z dressigiem musztardowym foto
4
Smacznego!
Krok 4 - Pekinka z warzywami z dressigiem musztardowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 22.02.2014 07:56
Taką właśnie lubię :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak