Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z selerem naciowym i kiełkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pekinka 300 gram
seler naciowy 1,5 łodygi
por 10 cm
majonez tradycyjny 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki 1/3 pęczka
ogórki 1 sztuka
kapary 1 łyżeczka
kiełki brokuła 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z selerem naciowym i kiełkami

Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Pekinkę pokroić w małą kostkę. Przełożyć do miski. Seler pokroić w cienkie plasterki i dodać do miski. Ogórek kiszony pokroić w małą kostkę. Kiełki i natkę drobno posiekać i przełożyć do miski. Dodać kapary. Por pokroić w pół plasterki. Wymieszać składniki. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Dodać majonez i po raz ostatni wymieszać. Odłożyć na 30 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować pomidorkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 28.12.2013 23:06
wspaniała ta Twoja pekinka:-)
Rycerz
Rycerz 28.12.2013 22:31
ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak