Pekinka z pomidorem i rzeżuchą

Pekinka z pomidorem i rzeżuchą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • średniej kapusty pekińskiej

    1/2
  • cebula

    1
  • pomidory

    3
  • rzeżuchy ( objętościowo )

    1 szk
  • sok z 1/2 cytryny

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • cukier do smaku

  • olej

    kilka łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z ewentualnych ciemnych części i posiekać. Cebulę obrać, umyć razem z pomidorami. Cebulę i pomidory pokroić na ćwiartki a następnie w plasterki. Wszystko wrzucić do miski, dodać rzeżuchę i przyprawy i wymieszać surówkę. Gotową surówkę odstawić na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do drugich dań mięsnych lub np. hamburgerów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 08.06.2013 20:23
świetny pomysł na wykorzystanie rzeżuchy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat