Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym

Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kapusta pekińska

    300 gram
  • filet z indyka pieczony lub wędzony

    180 gram
  • kukurydza w puszce

    80 gram
  • pomidorki cherry

    140 gram
  • papryka czerwona

    1/2 szruki
  • natka pietruszki

    1/3 pęczka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku

Sos

  • jogurt naturalny

    120 gram-0%
  • chrzan ze słoika

    30 gram
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym foto
Wszystkie warzywa dokładnie opłukać i osuszyć.
Przygotować sobie dużą miskę, ponieważ objętościowo sałatka dużo miejsca potrzebuje. Kapustę pekińską poszatkować w piórka ale niezbyt drobne i przełożyć do miski. Delikatnie oprószyć solą. Pieczonego indyka ( ja użyłam pieczeni, którą przygotowałam sobie z piersi indyczej macerowaną w jogurtowej marynacie) pokroić w dosyć dużą kostkę. Przełożyć na kapustę.
Krok 2 - Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym foto
Pomidorki przekroić na połówki i dodać do miski
Krok 3 - Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym foto
Paprykę pokroić w kostkę dużą,
Krok 4 - Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym foto
kukurydzę dokładnie osączyć z zalewy i wrzucić do sałatki. Natkę posiekać i przełożyć do miski. Doprawić sola i pieprzem i delikatnie wymieszać wszystkie składniki sałatki.
Krok 5 - Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym foto
Sos:
Do miseczki przelać jogurt. Dodać chrzan oraz przyprawy i dokładnie wymieszać.
Krok 6 - Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym foto
Przelać sos do sałatki i ponownie po raz ostatni wymieszać sałatkę. Przełożyć do lodówki na co najmniej 30 minut, aby składniki się połączyły.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 08.09.2015 00:25
PRZEPYSZNIE U CIEBIE.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat