Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z oliwkami i ziołami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 4 liście
oliwki zielone 1 garsc
rzodkiewki
koperek
szczypiorek
passata pomidorowa 1 łyzka
Papryka słodka mielona Prymat
majonez
jogurt naturalny
oregano
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z oliwkami i ziołami

Pekinkę siekamy drobno, wrzucamy do miski. Do pekinki dodajemy oliwki zielone pokorjone w plasterki, rzodkiewki pokorjone w plasterki, posiekany koper (może być mrożony), szczypior. Dodajemy równiez skłądniki sosu - majonez, pomidory, jogurt. Mieszamy wszystko , doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodka, oregano i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 11.09.2015 14:54
uwielbiam pekinkę z różnymi dodatkami
dorota20w 04.02.2015 22:10
dziękuję :)
Ania67 03.02.2015 12:25
Lubie takie witaminowe bomby
Kluska_87 03.02.2015 12:07
fajna sałatka
jagoda5913 03.02.2015 11:54
W sezonie zrobię taką sałatke
Franciszek 03.02.2015 11:38
Super ,wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak