Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z ogórkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta pekińska
ogórek 2 szt
koper świeży
sól

Sos

oliwa 3 łyżki
woda 3 łyżki
sól
pieprz
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z ogórkiem

Oczyszczoną kapustę kroimy. Delikatnie solimy i odstawiamy, aby zmiękła. Następnie odsączamy z nadmiaru soku.

Ogórki dokładnie szorujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, aby były całkowicie suche. Następnie kroimy na małe i cienkie kawałeczki. Koperek pukamy i osuszamy, kroimy na drobno. Wszystko przekładamy do miseczki i mieszamy.

Do kubeczka dajemy oliwę, wodę i sok z cytryny oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i polewamy przygotowaną sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak