Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/3 szt
pomidor
ogórek zielony 1/2
czosnek 3 ząbki
sos
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
papryka 1/3 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/3 łyżeczki
oregano 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną kapustę siekamy i dajemy do miseczki. Pomidora kroimy na kostkę. Ogórka obieramy i też kroimy w kostkę. Obrany czosnek drobno kroimy. Pokrojonego ogórka razem z pomidorem i czosnkiem dajemy do pokrojonej kapusty.
Krok 1 - Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym foto
2
SOS; do miseczki dajemy wszystkie składniki potrzebne do sosu.
Krok 2 - Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym foto
3
Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym foto
4
Przygotowany sos dajemy do sałatki, mieszamy i odstawiamy na 15 minut, aby składniki dobrze się połączyły.
Krok 4 - Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym foto
5
Smacznego
Krok 5 - Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 14.03.2013 16:06
pyszna sałatka
romanrafal
romanrafal 03.03.2013 09:10
smaczna sałatka
aisza1 03.02.2013 10:24
wygląda apetycznie
smakoszek 01.02.2013 15:50
pyszne
mirosława4 20.12.2012 18:28
apetyczna suróweczka
RenataZ-et 28.11.2012 20:45
świetna
Łukasz15 17.11.2012 10:43
Pyszna surówka
fijolek91 14.10.2012 19:21
super
Andysz 14.10.2012 09:49
bardzo smaczna;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak