Pekinka słodko - kwaśna

Pekinka słodko - kwaśna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1
  • owoc nashi

    1
  • duża marchewka

    1
  • sól do smaku

  • cukier do smaku

  • olej

    kilka łyżek
  • kapusta pekińska

    1 mała główka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę, cebulę oraz nashi obrać i dokładnie umyć. Kapustę poszatkować i wrzucić do miski, lekko posolić i wymieszać. Następnie na tarce zetrzeć marchew, jabłko razem ze skórką, nashi i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pozostałe składniki i wymieszać surówkę. W miarę potrzeby jeszcze doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ankha 15.01.2014 15:33
Wyczuwam tu coś smacznego
Romanowka 15.01.2014 15:26
Pyszna sałatka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat