Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka słodko - kwaśna

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1
owoc nashi 1
duża marchewka 1
sól do smaku
cukier do smaku
olej kilka łyżek
kapusta pekińska 1 mała główka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka słodko - kwaśna

Marchewkę, cebulę oraz nashi obrać i dokładnie umyć. Kapustę poszatkować i wrzucić do miski, lekko posolić i wymieszać. Następnie na tarce zetrzeć marchew, jabłko razem ze skórką, nashi i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pozostałe składniki i wymieszać surówkę. W miarę potrzeby jeszcze doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 15.01.2014 15:33
Wyczuwam tu coś smacznego
Romanowka 15.01.2014 15:26
Pyszna sałatka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak