Pekinka koperkowo fasolowa

Pekinka koperkowo fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • PUSZKA CZERWONEJ FASOLI

    1
  • posiekanego koperku

    4 łyżki
  • średnia marchewka

    1
  • do smaku

  • sól

  • ocet

  • cukier

  • pieprz

  • olej

    50 ml
  • kapusta pekińska

    1 średnia główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać zimną wodą ( zawsze tak robię z fasolą bo zalewa jest śluzowata ). Cebulę i marchewkę obrać, marchew zetrzeć na tarce a cebulę pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować i wrzucić do miski, po czym dorzucić fasolę, marchew, cebulę i koper. Następnie dodać przyprawy do smaku i wymieszać surówkę. Odstawić ją na 5-10 minut do przegryzienia się smaków. W razie potrzeby doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aisza1 05.05.2013 07:48
czuję że by mi smakowała
mufinka79 04.05.2013 18:52
szybka i prosta :)
meg1984 04.05.2013 17:35
wygląda super
Olga_SK 04.05.2013 16:07
podoba mi się :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat