Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka koperkowo fasolowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

PUSZKA CZERWONEJ FASOLI 1
posiekanego koperku 4 łyżki
średnia marchewka 1
do smaku
sól
ocet
cukier
pieprz
olej 50 ml
kapusta pekińska 1 średnia główka

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka koperkowo fasolowa

Fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać zimną wodą ( zawsze tak robię z fasolą bo zalewa jest śluzowata ). Cebulę i marchewkę obrać, marchew zetrzeć na tarce a cebulę pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować i wrzucić do miski, po czym dorzucić fasolę, marchew, cebulę i koper. Następnie dodać przyprawy do smaku i wymieszać surówkę. Odstawić ją na 5-10 minut do przegryzienia się smaków. W razie potrzeby doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 05.05.2013 07:48
czuję że by mi smakowała
mufinka79 04.05.2013 18:52
szybka i prosta :)
meg1984 04.05.2013 17:35
wygląda super
Olga_SK 04.05.2013 16:07
podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak