Pekin z rumianą cebulką w sosie majonezowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/4
  • papryka konserwowa

    1/2 słoika
  • cebula

    1
  • masło

    1 dkg
  • przyprawa gyros

    1 łyżeczka
  • smietana 18%

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pekin z rumianą cebulką w sosie majonezowym foto
Kapustę pekińską i paprykę pokroić w paseczki.
Krok 2 - Pekin z rumianą cebulką w sosie majonezowym foto
Cebulę obrać, pokroić w ćwiarteczki przyprawić przyprawą do gyrosa a następnie zrumienić na maśle.
Krok 3 - Pekin z rumianą cebulką w sosie majonezowym foto
Gęstą śmietanę razem z majonezem i przyprawa do sałatek z młynka wymieszać.
Krok 4 - Pekin z rumianą cebulką w sosie majonezowym foto
Kapustę pekińską z papryczką, dodaną rumianą cebulą oraz przygotowanym sosem dokładnie połączyć.
Krok 5 - Pekin z rumianą cebulką w sosie majonezowym foto
porcję sałatek podawać np do obiadu :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
chrupnij-sobie.pl 15.04.2013 11:17
pychotka polecam!
Mysiunia 06.03.2013 17:55
bardzo ciekawa surówka :) Cebulka o smaku gyrosa musi się ciekawie komponować z resztą składników :)
Joanna23 20.02.2013 19:03
smaczna i zdrowa
babajaga1969 19.02.2013 22:59
smaczna z tą cebulką
Magda24 19.02.2013 21:01
zdrowo i kolorowo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat