Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pękaty chlebek na sodzie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

siemię lniane 0,5 szkl (mielony)
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
maślanka 1,5 szkl
mąka pszenna 1,5 szkl
mąka gryczana 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pękaty chlebek na sodzie

Mąki przesiać dodać len, sodę, cukier i sól, wymieszać. Wlać maślankę i wyrobić ciasto aż zacznie odchodzić od ręki. Uformować bochenek i położyć na blasze. Można oprószyć mąką i naciąć dowolnie nożem. Piec w temp. 190 stopni 50-60minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.09.2015 15:22
Swojski chleb najlepszy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak