Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczotto z zieloną pietruszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 200 g
pieczarki 250 g
bulion warzywny 750 ml
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
natka pietruszki 0,5 pęczka
sól i pieprz 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczotto z zieloną pietruszką

Cebulę kroimy w kostkę. Masło roztapiamy na patelni i dodajemy cebulę. Dodajemy kaszę pęczak i podsmażamy około 1 minutę. Całość zalewamy bulionem (aby przykrył kaszę). Czekamy aż kasza wchłonie bulion i ponawiamy czynność aż kasza będzie miękka. W rondlu podsmażamy obrane i starte na tarce pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do kaszy. Natkę pietruszki siekamy drobno i posypujemy kaszę pęczak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak