Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 100 gram
pieczarki 25 dkg
papryka biała 1 szt
oliwa 3 łyżki
kukurydza w puszce 1 puszka
jogurt naturalny 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką

Kroki postępowania

1
Nastawić wodę na kaszę i ugotować ją al dente w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwę, wrzucić oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażyć je przez chwilę.
Krok 1 - Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką foto
2
Oczyścić białą paprykę, pokroić w kostkę i dodać do pieczarek. Dusić przez kilka minut, aż papryka zmięknie.
Krok 2 - Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką foto
3
Kukurydzę odsączyć dokładnie z zalewy i dodać do reszty składników.
Krok 3 - Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką foto
4
Dodać jogurt naturalny oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.
Krok 4 - Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką foto
5
Dodać ugotowaną kaszę, wymieszać. Smażyć jeszcze przez chwilę. Przyprawić danie do smaku pieprzem i solą. Podawać oprószone startym żółtym serem.
Smacznego :)
Krok 5 - Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 12.08.2016 21:13
Lubię takie dania: kasza /jakakolwiek/ plus warzywa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak