Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczotto marchewkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 0,5 kg
czosnek 2 zabki
pęczak 0,5 kg
cebula 1 szt
por 1 szt
boczek wędzony 200 g
ser żółty 100 g
bulion 1,5 l
sól
pieprz
masło 50g
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczotto marchewkowe

Marchew obieramy, kroimy w kawałki i gotujemy na parze do miękkości. Miksujemy na mus. Na oleju szklimy poszatkowaną cebulę i pora. Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i smażymy dalej. Do garnka dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i kaszę, podsmażamy chwilkę. Do kaszy wlewamy partiami bulion i gotujemy mieszając aż kasza go wchłonie, wtedy dolewamy kolejna porcję. Kiedy kasza zaczyna być miękka dodajemy do niej mus marchewkowy i gotujemy dalej. Na koniec dodajemy masło i starty ser. Mieszamy, doprawiamy do smaku. Podajemy z podprażonymi pestkami słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 08.02.2014 16:37
polecam :)
jowant 08.02.2014 16:13
czegoś takiego jeszcze nie jadłam..
marcia7 08.02.2014 15:44
ale ciekawe
treonina 08.02.2014 14:49
bomba! dzieki za przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak