Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PĘCZAK Z KURCZAKIEM, MŁODĄ KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 pierś podwójna
pieczarki 300-400 g
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
kapusta młoda 1/2 główki
czosnek 2-3 ząbki
pęczak 2 szkl
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PĘCZAK Z KURCZAKIEM, MŁODĄ KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

Kroki postępowania

1
Kaszę pęczak gotujemy z odrobiną soli do miękkości. W osobnym naczyniu gotujemy posiekaną kapustę z startą marchewką, odcedzamy wodę i kapustę dodajemy do kaszy.
Krok 1 - PĘCZAK Z KURCZAKIEM, MŁODĄ KAPUSTĄ I PIECZARKAMI foto
2
Piersi kurczaka kroimy w kostkę, smażymy na oliwie, dodajemy zioła i paprykę ostrą i czosnek zmiażdżony do smaku. Osobno smażymy pieczarki z cebulą i wszystko dodajemy do pęczaka.
Krok 2 - PĘCZAK Z KURCZAKIEM, MŁODĄ KAPUSTĄ I PIECZARKAMI foto
3
Wszystko razem gotujemy, ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy gorące udekorowane natką pietruszki.
Krok 3 - PĘCZAK Z KURCZAKIEM, MŁODĄ KAPUSTĄ I PIECZARKAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 06.01.2014 21:13
bardzo lubię takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak