Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z kiełbasą i warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
kiełbasa 150 g
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuka
pomidor 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
majeranek 1
bulion 3 chochelki
kasza pęczak 100 g
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z kiełbasą i warzywami

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę. Marchew, pomidora i paprykę również pokroić w kostkę, a kiełbasę w talarki. W garnku rozgrzać olej i masło, wrzucić czosnek i cebulę i zeszklić.
Krok 1 - Pęczak z kiełbasą i warzywami foto
2
Następnie dodać pokrojoną marchew.
Krok 2 - Pęczak z kiełbasą i warzywami foto
3
oraz talarki kiełbasy. Podsmażać, aż kiełbasą się lekko zrumieni.
Krok 3 - Pęczak z kiełbasą i warzywami foto
4
Następnie dodać pokrojonego pomidora, sól i pieprz i poddusić, aż pomidor lekko się rozpadnie.
Krok 4 - Pęczak z kiełbasą i warzywami foto
5
Dolać bulion/rosół i gotować pod przykryciem kilka minut aż marchew będzie miękka.
Krok 5 - Pęczak z kiełbasą i warzywami foto
6
Dodać koncentrat pomidorowy, majeranek i natkę pietruszki. Połączyć z ugotowanym na sypko pęczakiem.
Krok 6 - Pęczak z kiełbasą i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola91 27.11.2014 18:35
Szybkie i smaczne danie
idealme 27.11.2014 17:57
uwielbiam pęczak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak