Pęczak z fetą, pomidorami i roladkami z kurczaka

Pęczak z fetą, pomidorami i roladkami z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • szpinak świeży

    2 garści
  • kasza pęczak

    200 g
  • ser feta

    100 g
  • pomidory suszone Smak

    100 g
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na kotlety. Każdy z nich rozbijamy tłuczkiem do mięsa, posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Na każdym kotlecie układamy listki szpinaku i rolujemy ciasne roladki.

Roladki gotujemy na parze przez 20 minut. W międzyczasie gotujemy kaszę zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Fetę kroimy w kostkę, pomidory odsączamy z oleju i kroimy w kostkę. Odcedzoną kaszę mieszamy z fetą i pomidorami i łyżką oleju z pomidorów.

Ugotowane roladki kroimy na plasterki i podajemy z kaszą.

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

02.02.2017 08:03
Bardzo fajnie wygląda

Agnieszka-87-25

24.01.2017 09:28
apetyczne danie

bietka

24.01.2017 08:03
Smaczne jedzonko:)

asiatok

23.01.2017 23:38
Pysznie, zdrowo, perekcyjnie!

iskierka.ag

23.01.2017 23:23
Pyszności :) Na pewno skorzystam z przepisu :D

bertpvd

23.01.2017 23:17
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat