Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z fetą, pomidorami i roladkami z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
szpinak świeży 2 garści
kasza pęczak 200 g
ser feta 100 g
pomidory suszone Smak 100 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z fetą, pomidorami i roladkami z kurczaka

Pierś z kurczaka kroimy na kotlety. Każdy z nich rozbijamy tłuczkiem do mięsa, posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Na każdym kotlecie układamy listki szpinaku i rolujemy ciasne roladki.

Roladki gotujemy na parze przez 20 minut. W międzyczasie gotujemy kaszę zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Fetę kroimy w kostkę, pomidory odsączamy z oleju i kroimy w kostkę. Odcedzoną kaszę mieszamy z fetą i pomidorami i łyżką oleju z pomidorów.

Ugotowane roladki kroimy na plasterki i podajemy z kaszą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.02.2017 08:03
Bardzo fajnie wygląda
Agnieszka-87-25 24.01.2017 09:28
apetyczne danie
bietka 24.01.2017 08:03
Smaczne jedzonko:)
asiatok 23.01.2017 23:38
Pysznie, zdrowo, perekcyjnie!
iskierka.ag 23.01.2017 23:23
Pyszności :) Na pewno skorzystam z przepisu :D
bertpvd 23.01.2017 23:17
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak