Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z cukinią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 200 g
cebula 1 sztuka
cukinie małe 2 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
olej
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z cukinią

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od ugotowania kaszy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. W międzyczasie obraną cebulę kroimy w dość grubą kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. jak cebula się zeszkli, to dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię.
Krok 1 - Pęczak z cukinią  foto
2
Doprawiamy do smaku solą ziołową i pieprzem. Smażymy przez 10 minut mieszając od czasu do czasu. Dodajemy ugotowaną kaszę, mieszamy.
Krok 2 - Pęczak z cukinią  foto
3
Po 2 minutach dodajemy odsączony groszek, całość mieszamy, smażymy jeszcze kilka minut i ewentualnie doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Pęczak z cukinią  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niebieska 12.07.2015 09:41
ciekawa propozycja
jagoda5913 28.06.2015 13:20
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak