Pęczak w kolorach lata – z cukinią, pietruszką, kukurydzą oraz serem feta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kasza pęczak w odsłonie letnich warzyw jest bardzo ciekawym pomysłem na obiad w upalne dni, jest to szybkie warzywne danie z dodatkiem sera fety.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

SKŁADNIKI:

  • kasza pęczak

    100 g
  • olej z suszonych pomidorów

    2 duże łyż.
  • cukinia

    1 sztuka
  • czosnek ząbki

    2 sztuki
  • suszone pomidory

    6 sztuk
  • ser feta

    80 gramów
  • pietruszka

    1 pęczek
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek
  • kukurydza

    100 g

Przyprawy:

  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • oregano suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

PRZYGOTOWANIE:
• Jedną torebkę kaszy włożyć do wrzątku i gotować ok. 15 minut, dodać szczyptę soli i pieprzu.
• Czosnek zetrzeć na tarce, na patelnię wlać olej z suszonych pomidorów, podsmażyć czosnek i talarki cukinii, dodać przyprawy dla smaku, smażyć aż cukinie delikatnie zmięknie.
• Dodać pokrojone kawałki suszonych pomidorów i ugotowaną kaszę.
• Dodać kukurydzę, szczypiorek i pietruszkę, pomieszać, a na koniec posypać serem feta
Do dekoracji można użyć świeżego szczypiorku.

Smacznego, mam nadzieje że będzie Wam smakować, tak jak mi!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat