Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak w kolorach lata – z cukinią, pietruszką, kukurydzą oraz serem feta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Kasza pęczak w odsłonie letnich warzyw jest bardzo ciekawym pomysłem na obiad w upalne dni, jest to szybkie warzywne danie z dodatkiem sera fety.

Składniki:

SKŁADNIKI:

kasza pęczak 100 g
olej z suszonych pomidorów 2 duże łyż.
cukinia 1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztuki
suszone pomidory 6 sztuk
ser feta 80 gramów
pietruszka 1 pęczek
szczypiorek posiekany 1 pęczek
kukurydza 100 g

Przyprawy:

Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Oregano suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak w kolorach lata – z cukinią, pietruszką, kukurydzą oraz serem feta

PRZYGOTOWANIE:
• Jedną torebkę kaszy włożyć do wrzątku i gotować ok. 15 minut, dodać szczyptę soli i pieprzu.
• Czosnek zetrzeć na tarce, na patelnię wlać olej z suszonych pomidorów, podsmażyć czosnek i talarki cukinii, dodać przyprawy dla smaku, smażyć aż cukinie delikatnie zmięknie.
• Dodać pokrojone kawałki suszonych pomidorów i ugotowaną kaszę.
• Dodać kukurydzę, szczypiorek i pietruszkę, pomieszać, a na koniec posypać serem feta
Do dekoracji można użyć świeżego szczypiorku.

Smacznego, mam nadzieje że będzie Wam smakować, tak jak mi!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak