Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak domowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 50 dag
sól do smaku
pęczak 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak domowy

Kroki postępowania

1
Odmierzyć szklankę pęczaku, wysypać na sitko i opłukać w zimnej wodzie
Krok 1 - Pęczak domowy foto
2
przesypać do garnka i zalać 2 szklankami zimnej wody, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem 15 minut
Krok 2 - Pęczak domowy foto
3
zdjąć pokrywkę, osolić do smaku (około jednej łyżeczki), dodać masło, gotować dalej często mieszając
Krok 3 - Pęczak domowy foto
4
gotować tak długo aż woda całkiem odparuje, następnie zawinąć garnek w gazetę i schować pod kołdrę na 30 minut
Krok 4 - Pęczak domowy foto
5
tak wygląda gotowa kasza
Krok 5 - Pęczak domowy foto
6
można ją podawać np z polędwiczką wieprzową,
smacznego
Krok 6 - Pęczak domowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 30.05.2013 12:05
bardzo dobry na obiadek
Magda24 25.02.2013 18:53
pyszny wyszedł
babajaga1969 25.02.2013 11:53
pęczak jest pyszny - lubię, do obiadu z sosem i kiszoną kapustą najczęściej podaję - a tu z ogóreczkiem - pyszna porcja :)
Jodaj 23.02.2013 18:02
super :)
Anitapaj 13.02.2013 13:37
świetny obiad;)
pajbek 13.02.2013 01:27
Super ta kasza :-)
angelika14 12.02.2013 19:35
pyszny i zdrowy
gosia56 12.02.2013 19:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak