Przepis i sposób przygotowania na: Pawi ogon
Kroki postępowania
Z wszystkich składników zarobić ciasto. Następnie ciasto schłodzić w lodówce na 3 godziny. Po schłodzeniu podzielić ciastko na 4 części. Z pierwszej upiec placek, a z reszty 3 rolady.
Rolady: Ciasto rozwałkować na wielkość blachy, posmarować dżemem śliwkowym i posypać posiekanymi orzechami.
Piec w 180 st przez ok 30 minut.
Białka ubić na sztywno, następnie dodać żółtka i resztę składników. Ciasto wylać na blachę i piec przez 30 minut w 180 st.
W 1/4 mleka rozmieszać jaja, mąkę ziemniaczaną i pszenną. Pozostałą część mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Ugotować budyń i ostudzić.
Masło utrzeć i stopniowo dodować budyń. Zmiksować i podzielić na 2 części.
Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu.
1. Kruchy placek
2. Pierwsza część budyniu
3. Trzy rolady
4. Tężejąca galaretka
5. Druga część kremu
6. Biszkopt