Przepis i sposób przygotowania na: Pawi ogon
Kroki postępowania
Ciasto rozwałkuj na taką długość w jakiej będziesz robić ciasto,aby roladki były równej długości.Każdą roladkę posmaruj innym dżemem.
mąka pszenna | 4 szkalnki |
margaryna | 0,5 kostki |
kwaśna śmietana | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
jajko | 3 małe sztuki |
cukier puder | 0,5 szklanki |
dżem porzeczkowy | 5 łyżek |
dżem owocowy | 5 łyżek |
powidła śliwkowe | 5 łyżek |
mąka pszenna | 3 sztuki (około 450g) |
miód prawdziwy | 3 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
jajko | 2 sztuki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
margaryna | 150 gram |
cukier puder | 0,5 szklanki |
mleko 3,2% | 1 litr |
budyń waniliowy | 2 sztuki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżeczki |
masło lub margaryna | 500 gram |
papier do pieczenia | 2 prostokąty 24cm/37cm |
galaretka agrestowa | 3 opakowania |
woda | 1 litr + 3/4 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: