Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pavlowa w wersji mini

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka jaj 4 szt
cukier drobny 280 g
sok z cytryny 1 łyżka
mączka ziemniaczana 1 łyżka
bita śmietana
Do dekoracji:

Przepis i sposób przygotowania na: Pavlowa w wersji mini

Porcja na 8 sztuk o średnicy 12cm

Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru, stopniowo i powoli, ubijając przez cały czas. Na sam koniec dodać łyżkę mączki i łyżkę soku. Zmiksować.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,masę białkową nakładać łyżką tworząc kółka o średnicy 12 cm.Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150ºC. Piec 1,5 godziny.

Studzić w uchylonym piekarniku.

Wystudzone bezy ułożyć na talerzykach,udekorować bitą śmietaną i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 13.10.2013 22:17
małe pyszności
Andrzej8 13.10.2013 20:50
wygląda rewelacyjnie
gosia1988 13.10.2013 20:14
smakowicie wygląda
Sroczka 13.10.2013 20:06
Ale pyszności. Z chęcią bym zjadła.
Jusiaa 13.10.2013 20:05
Przepiękne i pewnie też smaczne, aż mi teraz smaka zrobiłaś :)
Katarzyna34 13.10.2013 20:04
wow chętnie bym się skusiła
Izabela9 13.10.2013 19:57
Mega apetyczne :)
msmors 13.10.2013 19:51
same pyszności
Papryczka 13.10.2013 19:51
super deser
adelajda 13.10.2013 19:48
lubię ten deser
mariel78 13.10.2013 19:41
SZALENIE APETYCZNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak