Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony w panierce

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kucharek przyprawa do potraw
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
oliwa 1,5 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony w panierce

Młode średniej wielkości i małe patisony umyć, pokroić na talarki, obsypać przyprawami i odstawić na 15 min. Patisony obtaczać najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.04.2013 12:05
Mniam, pyszny obiadek
pajbek 22.02.2013 19:52
To jest świetne :-)
Wacław 13.02.2013 11:46
swietny przepis
Wacław 13.02.2013 11:46
swietny przepis
Krystyna32 28.12.2012 07:29
pycha
KOBRA 02.12.2012 18:50
wyglądają bardzo apetycznie
Poison1988 30.11.2012 15:33
świetne! :) wyglądają pysznie :)
IZABELA29 15.11.2012 09:31
kiedyś patisony moja mama miała na działce ... chyba warto samemu je posadzić
IZABELA29 15.11.2012 09:31
kiedyś patisony moja mama miała na działce ... chyba warto samemu je posadzić
caralajna 15.11.2012 08:05
nie jadłam takich, chętni bym się poczęstowała
Wacław 10.11.2012 09:30
znakomite danie :)
Agnieszka_B 07.11.2012 21:52
Jak zawsze bardzo smacznie :)
reniatka 07.11.2012 15:56
oj dawno nie jadlam
Anna169Hosz 06.11.2012 08:39
Chrupiące.
jozefinach 03.11.2012 09:39
Uwielbiam patisony.
Rafał10 30.10.2012 21:22
ekstra
maciek7 30.10.2012 18:56
pycha
Justyna Jussstiii 30.10.2012 18:12
super
wojtek5 30.10.2012 18:11
mniam
Adam/ZUB3R 30.10.2012 18:06
dobre
octo 30.10.2012 17:54
ekstra
Pietruszka 30.10.2012 17:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak