Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony nadziewane mięsem marchewką i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

patison 10 szt
mięso mielone 40 dag
marchew 2 szt
cebula 1 szt
pieczarki 5 szt
ser żółty do posypania
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony nadziewane mięsem marchewką i pieczarkami

Patisony myjemy, odcinamy góry i wydrążamy środek. Solimy lekko i odstawiamy.

Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy posiekaną drobno cebulkę, podsmażamy. Dodajemy mielone mięso i startą na grubych oczkach marchew. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy pokrojone pieczarki i chwilę podsmażamy.

Wydrążone patisony wypełniamy farszem, posypujemy startym żółtym serem i układamy na blaszce, podlewamy odrobiną osolonej wody.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy początkowo dołem, potem całością przez ok 0,5 godziny, aż patisony odpowiednio zmiękną, a ser się przypiecze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 24.02.2017 23:51
ciekawy pomysł
agnieszka214 24.02.2017 18:07
Taki pyszny obiad
Janina 24.02.2017 17:08
Fajne smaki, lubię takie;))
adelajda 24.02.2017 16:01
Pyszny obiadek
Małgorzata92 24.02.2017 14:25
Wspaniałości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak