Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony marynowane z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
marchewka 2 szt
czosnek 1 szt
pieprz
ziele angielskie
Gorczyca biała cała Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony marynowane z warzywami

Patisony wkładamy do słoika razem z przyprawami, cebule i marchewke kroimy krążki i też do słoika. Zalewamy gorącą zalewą: 3 łyżki soli, 5 łyżek cukru, 1 szkl. octu, 5 szkl. wody. Pasteryzujemy około 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 31.12.2013 10:45
wygląda fantastycznie
MarchiochaKucharzy 05.12.2013 10:44
w tym roku nie jadłam patisonów/ a takie marynowane musza być pyszne
MagdaXXX 29.10.2013 09:58
mniam ekstra
Pietruszka 02.09.2013 08:10
fajnie wyglądają
Stenka 11.08.2013 08:20
fajny przepis
pestka 02.06.2013 09:50
wyglądają bardzo smacznie
Bernadeta1 21.05.2013 12:02
wyglądają kusząco
Piotr-21 22.04.2013 14:15
bardzo dobre
Magda24 15.03.2013 13:10
pysznie zamarynowane, apetyczne :)
David 15.03.2013 12:53
super takie patisonki
kika100 15.03.2013 12:41
marynowanych patisonów jeszcze nie jadła, ale wyglądają bardzo zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak