Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 1,5 szklanki
cukier 2 łyżki stołowe
sól 1 łyżka stołowa
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
liść chrzanu 1 szt
woda 2 szklanki
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony marynowane

Patisony umyć i przekroić na pół.Do słoika wsypać 2 łyżeczki gorczycy,włożyć liść chrzanu(ewentualnie korzeń chrzanu),wkładać ścisło patisony.Wszystko zalać zalewą sporządzoną z 1,5 szklanki octu,2 szklanek wody,2 łyżek cukru i łyżki soli.Zakręcone słoiki wstawić do garnka z wodą i gotować 20-23 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 21.07.2012 20:18
Muszę wypróbować.
ilka_86 03.03.2012 11:50
nie jadłam takich
matii6 25.01.2011 15:28
fajne takie malutkie na jeden ząb
Emilia22 03.11.2010 15:03
te akurat są własnościowe-z ogródka
alaaa 03.11.2010 10:45
bardzo lubię tylko gdzie można takie małe kupić,jeszcze nie spotkałam,,
MAR3STA 01.11.2010 17:37
chętnie spróbuję;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak