Patison z piersią z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z piersi kurczaka

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • koper

    1/2 pęczka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • patison

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 Filet pokroić w kostkę, obsmażyć na patelni.

2

Dodać starte na tarce(na dużych oczkach)patisony i marchewkę. Warzywa chwilę obsmażyć.

3

Wszystko podlać niewielką ilością wody, dodać kostkę rosołową, posiekany koper i pietruszkę.Dusić pod przykryciem pół godziny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat