Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patison z pieczarką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
pomidory 2
ser żółty 70 g
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patison z pieczarką

Patisony umyć, przeciąć na pół i wydrążyć gniazda z nasionami. Następnie gotować w przez 15 minut. Wyjmujemy ostrożnie aby się nie rozwaliły. Pieczarki posiekać drobno z połową miąższu. Pomidory również posiekać drobniutko, szybciej pozbyć się skórki przez sparzenie. Żółty ser zetrzeć. Na patelnie wrzucić pieczarki i dusić chwilkę, następnie miąższ,pomidory. Dodaj połowę utartego sera, wszystko duścić,aż ser się roztopi. Odstawić farsz do wystygnięcia. Patisony ułożyć na blaszce i kopiato nałożyć farszu.Przykryć górnymi połówkami i posyp resztą sera. Piec przez 40 minut w 180 stopniach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.07.2013 16:59
brzmi ciekawie
biatriss 21.09.2012 17:36
mmm pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak