Patison gotowany

Patison gotowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • patison

    1 kg
  • masło

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Patisona obieramy ze skórki, wykrajamy pestki i kroimy w kostkę. Wrzucamy do wrzącej wody z solą i cukrem. Gotujemy przez ok. 10 minut. Na suchej patelni grzejemy masło z bułką tartą i polewamy patison.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 12.08.2011 14:42
jem smażonego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat