Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patelnia rozmaitości

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 4 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pomidory 2 szt
kiełbasa zwyczajna 1-2 laski
pieczarki 15 dkg
marchew 1 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
chili Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej 1 łyżka
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Patelnia rozmaitości

Cebulę drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i pieczarki – podsmażamy ok 5 minut. Następnie dodajemy pokrojone w plastry ugotowane ziemniaki, oraz pokrojoną kiełbasę. Oprószamy majerankiem, szczyptą chili oraz pieprzem. Pomidory sparzamy, zdejmujemy z nich skórkę i kroimy w kostkę, paprykę kroimy w kosteczkę. Pomidory i paprykę dodajemy na patelnie. Podlewamy ok 1/2 szkl. wody i dusimy ok 15 minut. Na koniec przyprawiamy do smaku solą.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 02.05.2014 12:12
smaczna potrawa
berys18 02.05.2014 10:06
lubię takie rozmaitości
Magula 01.05.2014 23:53
Lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak