Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pata twarogowa z makrelą

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 250 g
cebula 1 szt
majonez 2 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
twaróg 250 (półtłusty)
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pata twarogowa z makrelą

Dodatkowo:

1-2 jajka
ogórek kiszony

Twaróg przekręcić przez maszynkę lub przetrzeć przez sito. Dodać majonez, cebulkę drobno posiekaną oraz makrelę ( makrelę rozłożyć i wyjąć z niej kręgosłup, oddzielać mięso od skóry i przebierać palcami pozbawiać ją ości- makrela ma stosunkowo mało ości więc należy tylko uzbroić się w cierpliwość i spryt:). Całość doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną pietruszkę i delikatnie wymieszać.


Jajka włożyć do garnka, zalać ciepłą wodą i zagotować. Gotować przez 5-7 minut od czasu zagotowania wody. Odlać wodę i zalać jajka zimną wodą- odstawić na 2-3 minuty lub do ostudzenia. Jajka obrać ze skorupek. Tak ugotowane jako powinno mieć lekko miękkie żółtko i całkowicie ścięte białko.
Pastą posmarować pieczywo. Położyć plasterek ogórka kiszonego i plaster jajka.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 06.03.2014 07:55
lubię taką pastę
Bernadeta1 12.05.2013 12:36
robię taką bardzo smaczna
miroslawa 20.03.2013 05:50
pyszna pasta, pięknie podana
jolanta19 19.03.2013 20:18
uwielbiam też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak