Pasztetz dynią i przecierm pomidorowym

Pasztetz dynią i przecierm pomidorowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • startej dyni

    5 szklanek
  • przecieru pomidorowego

    125 szklanki
  • czarnej fasoli

    1,5 szklanki
  • majeranku

    1 łyżka
  • curry

    1 łyżka
  • soli

    1 łyzka
  • kaszy manny

    1 szklanka
  • suszonego cząbru

    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku

    3
  • pieprz

  • olej

    50 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pasztetz dynią i przecierm pomidorowym

Fasolę moczyć przez całą noc, zmienić wodę, ugotować. Dodać cząber i przyprawić solą pod koniec gotowania. Wlać przecier, zmiksować. Osobno na rozgrzanym oleju prażyć curry przez ok. minutę. Wsypać dynię, smażyć 10 minut. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę, dodać. Przygotowane składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Przyprawić. Wypełnić blaszkę uprzednio natłuszczoną i oprószoną bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

stokrotka 29.05.2011 11:22
ciekawe jak smakuje...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat