Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet żurawinowy.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kilograma
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
masło 1/2 kostki
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet żurawinowy.

Wątróbkę drobiową dobrze oczyszczamy ,myjemy i osuszamy.Cebulę ,oraz czosnek obieramy i dość drobno kroimy, na patelnie wlewamy łyżkę oleju i wrzucamy cebulkę ,oraz czosnek podsmażamy dodajemy wątróbkę i podsmażamy ,ale nie za długo w środku ma być jeszcze różowa (nie czerwona) na koniec wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy naszą wątróbkę do miski , dodajemy masełko i traktujemy blenderem na koniec dodajemy żurawinę przekładamy wszystko do miseczek bądz keksówki i wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 24.11.2013 19:02
wszystko co z żurawiną jest smaczne :) szkoda tylko że ten rarytas jest dość drogi
agnieszka214 24.11.2013 11:51
domowe paszteciki sa pyszne
Kasia35 24.11.2013 11:17
ciekawy smak
patryska76 24.11.2013 10:08
Przepis warty wypróbowania ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak