Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet ziemniaczany z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dag
boczek wędzony 15 dag
cebula biała 1 szt
jajko 3 szt
mleko 1/2 szklanki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet ziemniaczany z boczkiem

Wykonanie:
Boczek pokroić, zrumienić na suchej patelni razem z posiekaną cebulą i wystudzić. Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli. Po czym utłuc, wymieszać z boczkiem, śmietaną, mlekiem, żółtkami, przyprawami do smaku. Całość dokładnie wymieszać, dodać sztywno ubitą pianę. Foremkę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wylać masę ziemniaczaną. Zapiec w temperaturze 180 stopni na rumiano. Podawać na ciepło polany dowolnym sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.08.2016 16:40
super pomysł :)
aga3103 29.08.2016 14:50
Ciekawy pasztet, muszę spróbowac
pestka 29.08.2016 08:55
pyszny obiad
IKrakowianka 28.08.2016 22:20
świetna propozycja
norweska20 24.08.2016 23:07
chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak