Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet ze słoika

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
mięso mielone 250 g
marchew 2 szt.
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól 1,5 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia 1 łyżka

Porada

Taki pasztet może być wybawieniem gdy okaże się, że mamy pustą lodówkę, albo gdy wyjeżdżamy na wakacje.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet ze słoika

Wątróbkę obraną z błon, mięso mielone i pokrojoną marchewkę podsmażyć na oleju na złoty kolor. Przełożyć do szatkownicy, dodać przyprawy i zmiksować na gładką masę. Zmiksowaną masę włożyć do umytych, suchych słoików, dokładnie zakręcić nakrętki i ustawić w wysokim garnku. . Nalać wodę do 3/4 wysokości słoików, przykryć pokrywką, zagotować wodę i pasteryzować ok. 30 minut na małym ogniu. Czas pasteryzacji zależy od wielkości słoika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 27.08.2014 09:14
Prosto i pysznie.
msmariusz 26.08.2014 22:24
fajny pomysł
ada.la 26.08.2014 21:05
zabieram do siebie ten przepis
Aannkaa82 26.08.2014 19:39
Zabieram przepis do wykorzystania, lubie pasztety wiec chetnie wypróbuję, bo zapowiada sie smacznie, :)
Aleksandra/Olcia 26.08.2014 19:19
mniam ale apetyczny
Jolanta_P-S 26.08.2014 18:57
Tak , surową.
dodi 26.08.2014 18:57
świetny przepis
Motorek 26.08.2014 18:51
Pyszny pasztet
ben-ka 26.08.2014 18:14
Muszę sobie kiedyś zrobić taki pasztet,rozumiem,że marchew surową smażysz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak