Pasztet ze śliwką

Pasztet ze śliwką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    70 dag
  • Wątróba (z kurczaka)

    30 dag
  • boczek wędzony

    20 dag
  • jajka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • bułki czerstwe

    2 szt
  • śliwki suszone

    100 g
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę wieprzową, wątróbkę i boczek zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę zetrzeć na tarce lub zmielić razem z mięsem. Dodać namoczone w wodzie i odciśnięte bułki. Wbić jajka i wszystko dokładnie wymieszać. Przyprawić, wrzucić posiekaną śliwkę. Foremkę o długości 25cm wyłożyć folią aluminiową. Włożyć mięso dociskając i wygładzając na wierzchu. Zakryć folią aluminiową. Piec w 180*C przez 1,5godz. Pół godziny przed końcem odkryć folię, aby się pasztet lekko zrumienił.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

27.02.2014 11:22
apetycznie wygląda! :)

caralajna

26.02.2014 21:31
ale bym zjadła taki pasztet, świetnie wygląda

gibli

26.02.2014 07:41
musi być smaczny)

magduś83

25.02.2014 14:31
musi smakować wybornie, chętnie bym spróbowała :)

Klausia

25.02.2014 09:32
mmm jakie rarytasy :D

Kolorowa

24.02.2014 20:25
Ze śliwkami- super ;)

magda1976

24.02.2014 20:08
Uwielbiam mięsa ze śliwkami

mysza75

24.02.2014 19:31
Ale to musi dobre, sama bym zjadła taki pasztet

IwonaDD

24.02.2014 17:21
wspaniały pasztet

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat