Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet ze śliwką

3.0
(20)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dag
Wątróba (z kurczaka) 30 dag
boczek wędzony 20 dag
jajko 2 szt
cebula 1 szt
bułki czerstwe 2 szt
śliwki suszone 100 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet ze śliwką

Łopatkę wieprzową, wątróbkę i boczek zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę zetrzeć na tarce lub zmielić razem z mięsem. Dodać namoczone w wodzie i odciśnięte bułki. Wbić jajka i wszystko dokładnie wymieszać. Przyprawić, wrzucić posiekaną śliwkę. Foremkę o długości 25cm wyłożyć folią aluminiową. Włożyć mięso dociskając i wygładzając na wierzchu. Zakryć folią aluminiową. Piec w 180*C przez 1,5godz. Pół godziny przed końcem odkryć folię, aby się pasztet lekko zrumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 27.02.2014 11:22
apetycznie wygląda! :)
caralajna 26.02.2014 21:31
ale bym zjadła taki pasztet, świetnie wygląda
gibli 26.02.2014 07:41
musi być smaczny)
magduś83 25.02.2014 14:31
musi smakować wybornie, chętnie bym spróbowała :)
Klausia 25.02.2014 09:32
mmm jakie rarytasy :D
Kolorowa 24.02.2014 20:25
Ze śliwkami- super ;)
magda1976 24.02.2014 20:08
Uwielbiam mięsa ze śliwkami
mysza75 24.02.2014 19:31
Ale to musi dobre, sama bym zjadła taki pasztet
IwonaDD 24.02.2014 17:21
wspaniały pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak