Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięsa

wieprzowina 70 dkg
cielęcina 30 dkg
wątróbka drobiowa 50 dkg

Warzywa

cebula 2
marchewka 2
czosnek 5 sztuk

Inne

Liść laurowy suszony Prymat 3
Ziele angielskie całe Prymat 5
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
jaja 3
masło
żurawina
pomidory suszone Smak
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z żurawiną

Mięsa ugotować w osolonej wodzie z marchewką, cebulą, zielem i listkami laurowymi, wątróbkę obsmażamy na patelni. Gdy nam wszystko ostygnie przepuszczamy to wszystko przez maszynkę+ cebula, czosnek. Masę dokładnie mieszamy z jajami i odrobiną bułki tartej, pomidorami i suszoną żurawiną. masę przekładamy do natłuszczonej formy, lekko ubijamy. Pieczemy ok 1,5 godziny w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak