Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z zielonej soczewicy, kaszy jaglanej z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica zielona 1 szklanka
kasza jaglana 1 szklanka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
jajko 1 sztuka
grzyby suszone 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z zielonej soczewicy, kaszy jaglanej z grzybami

Szklankę suchej soczewicy wypłucz w ziemnej wodzie. Wrzuć do dwóch szklanek wrzącej wody, dopraw solą i dodaj wypłukane kapelusze suszonych grzybów. Ugotuj do miękkości ok 20 minut. Odcedź. Wystudź. Ugotuj kaszę jaglaną i także ostudź. Następnie na oleju zeszklij cebulę z czosnkiem. Wszystkie chłodne składniki pasztetu przełóż do malaksera i zmiksuj z jajkiem i lubczykiem. Dopraw sola i pieprzem jeśli potrzeba. Keksówkę wysmaruj oliwą oprósz np. mielonym siemieniem lnianym. Piecz w 190 stopniach ok 45 minut. Podawaj z chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 18.03.2017 06:52
Bardzo smacznie.
w mojej kuchni 18.03.2017 00:26
smaczne danie do zjedzenia
Wiktoria29 17.03.2017 15:37
bardzo lubie takie warzywne przepisy
Bernadeta1 17.03.2017 15:28
na pewno smakuje wyśmienicie
wwwiolka 17.03.2017 10:50
Bardzo fajny przepis.
dodi 17.03.2017 10:46
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak