Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z zająca

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 1 kg
mięso wieprzowe 400 g
wątróbka cielęca 300 g
słonina 200 g
cebula 1
marchew 1
pietruszka 1 szt
jajko 6
kajzerka
grzyby suszone 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z zająca

1kg mięsa z zająca i wieprzowinę ugotuj z warzywami i namoczonymi grzybami i przyprawami.Wątróbkę pokroj i duś15 min ze słoniną pokrojona w dużą kostkę w pol szklanki wywaru z gotowania mięsa.Kajzerke namocz w wywarze i odsciśnij.Ugotowane miesa ,wątróbkę i kajzerke zmiel dwa razy w maszynce.Dodaj jajka i wyrób masę i przypraw.Piecz w 180 stopniach 1,5h

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asienka15 31.10.2014 13:44
uwielbiam pasztety z zajęcy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak