Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z wątróbek drobiowych.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
jajko 2 szt
bułka czerstwa 2 szt
cebula 2 szt
olej do smażenia
kasza manna 4 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z wątróbek drobiowych.

Wątróbkę skręcić przez maszynkę.
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i skręcić wraz z mięsem.
Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć do zeszklenia.
Do zmielonej wątróbki dodać jajka , podsmażoną cebulkę i pozostałe składniki wymieszać wlać do foremki wysmarowanej tłuszczem i piec w 180 stopniach około 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 25.03.2015 13:11
dobry na kanapki;)
erym 25.03.2015 13:07
dzieki za przepis, wlasnie zamierzam sie skusic na taki pasztecik!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak