Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z soczewicy i płatków owsianych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1,5 szklanki
płatki owsiane 4 łyżki
czosnek 4 ząbki
białko 2 szt
pestki słonecznika 3 łyżki
pestki dyni 2 łyżki
curry 1 łyżeczka
kurkuma 1/4 łyżeczki
pieprz 1/4 łyżeczki
sól 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z soczewicy i płatków owsianych

Kroki postępowania

1
Soczewicę opłukać, zalać wodą 2 cm ponad powierzchnię. Gotować około 15 minut do miękkości. Ostudzić
Krok 1 - Pasztet z soczewicy i płatków owsianych foto
2
Czosnek drobno pokroić i dodać do soczewicy. Dodać płatki, pestki dyni i słonecznika oraz przyprawy
Krok 2 - Pasztet z soczewicy i płatków owsianych foto
3
Ubić sztywną pianę z białek i dodać do soczewicy
Krok 3 - Pasztet z soczewicy i płatków owsianych foto
4
Wymieszać wszystkie składniki. Nałożyć do małej formy keksowej
Krok 4 - Pasztet z soczewicy i płatków owsianych foto
5
Przykryć folią aluminiową błyszczącą stroną do wewnątrz. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około godzin i 15 minut
Krok 5 - Pasztet z soczewicy i płatków owsianych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 27.02.2015 10:00
zdrowy i dobry )
matesko 26.02.2015 17:51
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak