Pasztet z selera ze szparagami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler średnia

    2 sztuki
  • cebula biała

    2 sztuki
  • jaja

    3 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • margaryna

    1 kostka
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz

    1 do smaku
  • majeranek

    1 łyzeczka
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    1 łyżka
  • cukier

    1 do smaku
  • szparagi zielone

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasztet z selera ze szparagami foto
Seler obieram myję i ścieram na tarce jarzynowej. Oczka średnie. To samo robię z cebulą. Przekładam wszystko do miski, dodaję stopiona margarynę, bułkę tartą.
Krok 2 - Pasztet z selera ze szparagami foto
Kiedy masa nam przestygnie dodaję żółtka, przyprawę magii, sól, pieprz, majeranek. Na końcu ubijam pianę z białek i też dodaję. Wszystko mieszam, i wykładam do foremki małej wyłożonej papierem do pieczenia. Szparagi gotuję aldente w osolonej wodzie, z dodatkiem cukru. Układam w foremce po 3 sztuki na dwóch poziomach.
Krok 3 - Pasztet z selera ze szparagami foto
Pasztet piekę godzinę w temp 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 29.11.2013 21:56
radzi to fajne
kasienka23 20.06.2013 07:19
ciekawy przepis, też zrobię taki pasztecik!
migotka28 19.06.2013 23:30
ładnie wyglada w przekroju ciekawe jak smakuje
stokrotka 19.06.2013 22:47
smacznie się prezentuje
Kuchenka 19.06.2013 18:49
prawdopodobnie wypróbuję
aisoglam 19.06.2013 18:23
Super przepis!
Habibi 19.06.2013 18:08
możesz jakoś bliżej określić ilość selera? najlepiej wagowo :)
leonowie 19.06.2013 16:19
już widziałam go wcześniej i dodałam do ulubinych:)
IwonaDD 19.06.2013 15:44
prezentuje się perfekcyjnie!!!
Mniam 19.06.2013 15:07
Bardzo ciekawa propozycja, warta uwagi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat